8 Τρόποι για να Μαγειρέψετε Μπακαλιάρο

8 Τρόποι για να Μαγειρέψετε Μπακαλιάρο

Ο μπακαλιάρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική κουζίνα, όχι μόνο λόγω της μεγάλης ποικιλίας των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μαγειρευτεί, αλλά και επειδή προσφέρει μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς δεν περιέχει μεγάλη ποσότητα λιπαρών. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας για το πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο και να τον απολαύσετε στο έπακρο.

Πώς να μαγειρέψετε κατεψυγμένο μπακαλιάρο;

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι μαγειρέματος του μπακαλιάρου περιλαμβάνουν το ψήσιμο στον φούρνο, το τηγάνισμα, το μαγείρεμα στην κατσαρόλα και το ψήσιμο στη σχάρα.

Υπάρχει διαφορά στον τρόπο μαγειρέματος μεταξύ του φρέσκου και του κατεψυγμένου μπακαλιάρου;

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε τον φρέσκο ή τον κατεψυγμένο μπακαλιάρο. Εάν δεν έχετε φρέσκο, βγάλτε τον αγαπημένο σας μπακαλιάρο PESCANOVA από την κατάψυξη, αποψύξτε τον σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, και ξεκινήστε το μαγείρεμα!

Ψήσιμο στον φούρνο

Το ψήσιμο του μπακαλιάρου στον φούρνο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό πιάτο γεμάτο γεύση. Οι τρεις βασικοί τρόποι είναι: ξεσκέπαστος στο ταψί με συνοδευτικά, παναρισμένος και ψημένος στη λαδόκολλα.

1. Πώς να ψήσετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο

Όταν θέλετε να ετοιμάσετε ένα απλό και γρήγορο πιάτο, ο μπακαλιάρος πλακί είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορεί να καρυκευτεί με λίγο λαδολέμονο, αλάτι, θυμάρι, σκόρδο, κρεμμύδι και μαϊντανό και να συνοδευτεί τέλεια με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

2. Πώς να μαγειρέψετε παναρισμένο μπακαλιάρο στον φούρνο Για το πανάρισμα του μπακαλιάρου, μπορείτε να καρυκεύσετε τη φρυγανιά με θυμάρι, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού. Δημιουργήστε ένα μείγμα με λάδι και νερό ή λευκό κρασί για να μην στεγνώσει το ψάρι. Σας άρεσε η ιδέα; Τι θα λέγατε για αυτή τη συνταγή;

3. Πώς να ψήσετε μπακαλιάρο σε λαδόκολλα

Το ψήσιμο σε λαδόκολλα κρατάει όλα τα αρώματα και τους χυμούς του ψαριού. Χρησιμοποιήστε λίγα καρυκεύματα, λάδι, λαχανικά και λίγο αλάτι, και σιγουρευτείτε να δέσετε καλά τη λαδόκολλα για να παραμείνουν τα υλικά στη θέση τους.

4. Πώς να τηγανίσετε μπακαλιάρο

Για ένα γρήγορο πιάτο μπακαλιάρου, το τηγάνισμα είναι η ταχύτερη μέθοδος. Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό τηγάνι, ξεκινήστε με υψηλή θερμοκρασία και μειώστε σταδιακά.

5. Πώς να μαγειρέψετε μπακαλιάρο στιφάδο

Ο μπακαλιάρος στιφάδο σημαίνει ότι προσθέτουμε σάλτσα, αφού πρώτα ροδίσουμε το ψάρι στο τηγάνι. Προτείνουμε σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και ελιές ή λευκό κρασί και λεμόνι.

6. Πώς να ψήσετε μπακαλιάρο στη σχάρα

Το ψήσιμο στη σχάρα δημιουργεί ένα ζουμερό και τραγανό αποτέλεσμα. Ξεπαγώστε, ξεπλύνετε και στεγνώστε τον μπακαλιάρο πριν τον τοποθετήσετε στη σχάρα, και στη συνέχεια, προσθέστε βούτυρο ή χυμό λεμονιού για επιπλέον γεύση.

7. Μπορείτε να τηγανίσετε κατεψυγμένο μπακαλιάρο; Ναι, αλλά πρέπει να τον ξεπαγώσετε και να τον στεγνώσετε καλά, προσθέτοντας κουρκούτι πριν το τηγάνισμα. Δείτε τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου με κουρκούτι!

8. Πώς να ετοιμάσετε μπακαλιάρο στην κατσαρόλα

Το βράσιμο του μπακαλιάρου σας δίνει ένα ελαφρύ πιάτο. Προσθέστε ξίδι, λευκό κρασί και βότανα στο νερό για περισσότερη γεύση. Μπορείτε να τον κάνετε και σούπα!

Και μετά το μαγείρεμα του μπακαλιάρου; Μπορείτε να συνοδεύσετε τον μπακαλιάρο με λευκό κρασί, μια κλασική σάλτσα μαγιονέζας, πατάτες ή λαχανικά. Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα μπακαλιάρου, ανώτερης ποιόητας, της PESCANOVA και ετοιμαστείτε να απολαύσετε κάθε μπουκιά!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter