Τι πιο όμορφο από ένα καλοκαιρινό βράδυ με φίλους; Όταν ο ήλιος δύσει και η θερμοκρασία πέσει, στρώστε το τραπέζι στον κήπο ή στη βεράντα και απολαύστε τη στιγμή με καλή παρέα. Μια απλή και σίγουρα επιτυχημένη συνταγή για αυτές τις περιστάσεις είναι οι ψητές γαρίδες: ένα ελαφρύ, λαχταριστό πιάτο που αρέσει πολύ σε όλους. Το σημαντικό είναι να έχουμε τη σωστή πρώτη ύλη, δηλαδή μεγάλες γαρίδες με πολύ ψαχνό, όπως είναι η ολόκληρη γάμπαρη Αργεντινής Pescanova.
Ψήστης, ο Ήρωας της Βραδιάς
Το πρώτο και θεμελιώδες συστατικό ενός επιτυχημένου μπάρμπεκιου είναι ο βασιλιάς ψήστης, ο οποίος μπορεί να περιβάλλεται από βοηθούς, ανάλογα με το κύρος που απολαμβάνει και τις ικανότητες των φίλων του. Συνήθως, ο ψήστης είναι άντρας γιατί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο που έχει τις ρίζες του στα προϊστορικά χρόνια, οι άντρες μπορεί να μην έχουν ιδέα πώς ανάβει ο φούρνος στην κουζίνα, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι γνωρίζουν τα πάντα για την τέλεια θράκα.
Ο μέγας ψήστης δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του. Δύσκολα θα ακούσει συμβουλές από κοινούς θνητούς, εκτός και αν πέσει στο τραπέζι η φράση «βάλε κάρβουνα για γαρίδες Pescanova»! Όχι φίλε ψήστη, δεν θέλουμε να κλέψουμε τη δόξα σου, αλλά οι γαρίδες Pescanova με την ασύγκριτη ποιότητα και φρεσκάδα τους, θα πάρουν όλα τα εύσημα.
Προετοιμασία και Ψήσιμο
Αποψύξτε Σωστά
Πρώτα απ’ όλα, οι γαρίδες πρέπει να αποψυχθούν σωστά πριν τις μαγειρέψετε. Θυμηθείτε να τις βάλετε από την κατάψυξη στη συντήρηση του ψυγείου, λίγες ώρες πριν τις ψήσετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα διατηρήσετε τη γεύση τους και θα παραμείνουν ζουμερές.
Ψήστε σε Μέτρια Θερμοκρασία
Θυμηθείτε ότι ο στόχος σας είναι να μην χάσουν οι γαρίδες τη ζουμερή τους σάρκα και στεγνώσουν. Αν παραψηθούν, θα χάσουν τα υγρά τους και μαζί, τη γεύση και την υφή τους. Όσο υψηλότερη είναι η θερμότητα, τόσο πιο εύκολα θα ζαρώσουν.
Κρατήστε το Κέλυφος
Ένας εξαιρετικός σύμμαχος για να μην χάσουν οι γαρίδες τους χυμούς τους είναι το ίδιο το κέλυφός τους, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα. Μαγειρέψτε τις γαρίδες ολόκληρες, με τη σάρκα προς τα πάνω.
Ψήστε Λίγες Κάθε Φορά
Μαγειρέψτε λίγες γαρίδες τη φορά, χωρίς να τις στριμώχνετε, για να τις σερβίρετε ζεστές. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει ότι δεν θα καθίσετε αμέσως στο τραπέζι με την υπόλοιπη παρέα, αλλά ως γνωστόν «η μεγάλη δύναμη φέρνει και μεγάλες ευθύνες».
Ελέγξτε το Ψήσιμο
Γενικά, η γαρίδα είναι έτοιμη όταν το κέλυφος πάρει ένα ωραίο ροζ χρυσό χρώμα. Δοκιμάστε μια για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί σωστά -και να εκμεταλλευτείτε το bonus σας ως ψήστης!
Μην το Παρακάνετε με τα Καρυκεύματα
Οι γαρίδες Αργεντινής Pescanova είναι πεντανόστιμες, μέσα στην απλότητά τους. Μια πρέζα αλάτι ή μερικές σταγόνες λεμονιού είναι αρκετές για να αναδείξουν τη φυσική γεύση τους.
Συνοδευτικά και Σερβίρισμα
Οι ψητές γαρίδες συνδυάζονται υπέροχα με φρέσκες σαλάτες και διάφορα συνοδευτικά. Μπορείτε να επιλέξετε από φρέσκα πολύχρωμα λαχανικά (ντομάτες, αγγούρια, καρότα, πιπεριές), μέχρι ψητά λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές) ή ακόμα και πίτα για σουβλάκι!
Απολαύστε τη Στιγμή
Η ατμόσφαιρα ενός καλοκαιρινού γεύματος με φίλους είναι μοναδική. Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να χαλαρώσετε, να μοιραστείτε ιστορίες, να τσουγκρίσετε τα ποτήρια σας και να κρατήσετε για πάντα τη στιγμή. Με καλή παρέα και γαρίδες Pescanova, η απόλαυση εκτοξεύεται!