Πώς Καθαρίζουμε Γαρίδες

Πώς Καθαρίζουμε Γαρίδες

Φανταστείτε ένα όμορφα στρωμένο τραπέζι, τα αγαπημένα σας πρόσωπα γύρω του και στη μέση, μια πιατέλα γεμάτη γαρίδες! Τέλεια ιδέα, σωστά; Πώς, όμως, καθαρίζουμε τις γαρίδες είτε πριν τις μαγειρέψουμε είτε όταν είμαστε έτοιμοι να τις απολαύσουμε, χωρίς να δημιουργήσουμε ένα μικρό χάος; Οι τρόποι είναι απλοί και σας τους παρουσιάζουμε, εδώ!

Πώς Καθαρίζουμε Ωμές Γαρίδες

Θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ωμές γαρίδες έχουν τη σάρκα τους πιο κοντά στο κέλυφος, είναι πιο σκληρές από τις μαγειρεμένες και έχουν διαφορετικό χρώμα. Φορέστε γάντια και πάμε να τις καθαρίσουμε βήμα-βήμα, μόνο με τα χέρια μας -κι ένα μαχαιράκι.

  1. Ξεκινάμε από το κεφάλι. Μια ελαφριά περιστροφή είναι αρκετή για να αφαιρεθεί.
  2. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα πόδια και το κέλυφος, από κάτω προς τα πάνω, σαν να ξετυλίγουμε το σώμα.
  3. Ήρθε η ώρα της ουράς. Πιάνουμε την άκρη, τραβάμε την ουρά -και αυτό ήταν. Με ελάχιστη προσπάθεια την αφαιρούμε.
  4. Τέλος, γυρνάμε τη γαρίδα προς τα πάνω, χαράσσουμε τη ράχη της κατά μήκος με ένα μαχαίρι, αφαιρούμε το εντεράκι και το πετάμε.

Και τώρα τι; Μα φυσικά, τις μαγειρεύουμε! Ένα πολύ αγαπημένο και πεντανόστιμο πιάτο είναι η περίφημη γαριδομακαρονάδα.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στους λάτρεις της θάλασσας, φτιάχνεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, κάθε εποχή του χρόνου, χάρη στις λύσεις που σας προσφέρει η PESCANOVA. Ξεκινήστε να εξασκείστε στο πώς να καθαρίζετε ωμές γαρίδες και ετοιμαστείτε για μικρά γευστικά θαύματα!

Πώς Καθαρίζουμε Μαγειρεμένες Γαρίδες

Είμαστε στο τραπέζι, έχουμε μπροστά μας ολόκληρες γαρίδες, φοράμε τα καλά μας ρούχα και δεν θέλουμε να λερωθούμε. Τι κάνουμε; Αφήνουμε στην άκρη την επιχείρηση «χέρι», όσο δελεαστική κι αν είναι, και πιάνουμε τα μαχαιροπίρουνα.

  1. Αρχικά, τοποθετούμε το πιρούνι ακριβώς στην κάτω άκρη του κεφαλιού, εκεί όπου ενώνεται με το σώμα, έτσι ώστε να παραμείνει σταθερό στο πιάτο.
  2. Παίρνουμε το μαχαίρι και αφαιρούμε τα πόδια, με κοφτές κινήσεις.
  3. Στη συνέχεια, χωρίς να αφήσουμε το πιρούνι, χρησιμοποιούμε ξανά το μαχαίρι για να κόψουμε το κεφάλι.
  4. Με τον ίδιο τρόπο αφαιρούμε την ουρά.
  5. Τέλος, με το πιρούνι κρατάμε σταθερό τον κορμό της γαρίδας στο πιάτο, βάζουμε το μαχαίρι ανάμεσα στο κέλυφος και τη σάρκα, και με μικρές κινήσεις το αφαιρούμε.

Αυτό ήταν, η γαρίδα μας είναι έτοιμη για να την απολαύσουμε! Τι θα λέγατε να εξασκήσετε την πρακτική σας σε μια πιατέλα γεμάτη με ψητές γαρίδες και σος Bloody Mary; Είναι ένας ονειρεμένος μεζές που κερδίζει τις εντυπώσεις και μπορείτε να τον ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά!

Ετοιμαστείτε να δημιουργήσετε Τώρα που μάθατε τα μυστικά για να καθαρίζετε τις γαρίδες με ευκολία, ετοιμαστείτε για επικά τραπεζώματα! Με τις γαρίδες της PESCANOVA για σύμμαχο, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε πιάτα που εντυπωσιάζουν. Είναι ωραίο να χαρίζετε σε εσάς και τους αγαπημένους σας μοναδικές γευστικές απολαύσεις!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter