Γάμπαρη μαριναρισμένη σε χυμό μανταρινιού με φιστίκι Αιγίνης σοτέ, ρόδι και baby σπανάκι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
Χυμό και ξύσμα από 2 μανταρίνια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο soft
80 γρ. φιστίκι Αιγίνης
80 γρ. ρόδι
100 γρ. baby σπανάκι
90 ml ελαιόλαδο
25 ml χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για το dresssing
    Σε μικρό μίξερ τοποθετείτε τα υλικά για το dressing: Eλαιόλαδο, λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και
    ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο dressing.
  2. Για τη γάμπαρη
    Καθαρίζετε τη γάμπαρη και τοποθετείτε τα τεμάχια σε ένα μπολ, προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού, σκεπάζετε και στη συνέχεια τα αφήνετε στο ψυγείο για 20’ να μαριναριστούν.
  3. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το φιστίκι Αιγίνης για 1’ και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο soft, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1’.
  4. Αποσύρετε από το τηγάνι και σε ένα μπολ τοποθετείτε το baby σπανάκι μαζί με το ρόδι και τη γάμπαρη με το φιστίκι Αιγίνης. Τέλος, περιχύνετε με το dressing, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι ολόκληρο
Πολύ φίνο, πολύ νόστιμο!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης