Γιουβετσάκι λεμονάτο, με ρολό φιλέτο μπακαλιάρο και λαχανικά

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 50 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
400 γρ. κριθαράκι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το λευκό μέρος
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. αρακά
80 γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
200 ml λευκό κρασί
700 ml ζωμό λαχανικών
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2-3 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Τοποθετείτε μία γάστρα, που μπαίνει και σε μάτι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι και την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3’, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2’.
    Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μαζί με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου.
  4. Αμέσως σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35’.
  5. Όταν το γιουβετσάκι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τον φούρνο, προσθέτετε το ψιλοκομμένο θυμάρι και σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα, με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Μαλακό και ζουμερό
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!