Μπακαλιάρος ρολό τηγανητός με σκορδαλιά ψωμιού και καραμελωμένα κρεμμύδια

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο PESCANOVA
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, μόνο την ψίχα
4 σκελίδες σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1/2 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια καρυδόψιχα
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. λευκό ξύδι
2 κ.σ. βούτυρο
30 γρ. ζάχαρη καστανή
30 γρ. ζάχαρη μαύρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  1. Σε ένα μπολ με νερό βυθίζετε τις φέτες ψωμιού να μουλιάσουν, τις στραγγίζετε καλά και τις τοποθετείτε σε ένα μίξερ.
  2. Βάζετε όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά μαζί: τις σκελίδες σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ.
  3. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες.
  4. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 3-4’, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  5. Πασπαλίζετε με την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο.
  8. Πανάρετε καλά τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου στο μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού και τηγανίζετε για συνολικά 5-6’ και από τις 2 μεριές.
  9. Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι και τον τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
  10. Σερβίρετε τα ρολά φιλέτο μπακαλιάρου σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγη σκορδαλιά και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Χταπόδι Ολόκληρο
Όλη η ποιότητα
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Σνίτσελ Φιλέτου Μπακαλιάρου
Τραγανά & Πεντανόστιμα
Καλαμάρι κομμένο & καθαρισμένο
Μαλακό και ζουμερό