Μπακαλιάρος ρολό τηγανητός με σκορδαλιά ψωμιού και καραμελωμένα κρεμμύδια



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο PESCANOVA

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

5 φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, μόνο την ψίχα

4 σκελίδες σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

χυμό από 1/2 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

100 γραμμάρια καρυδόψιχα

1 κρεμμύδι

2 κ.σ. λευκό ξύδι

2 κ.σ. βούτυρο

30 γρ. ζάχαρη καστανή

30 γρ. ζάχαρη μαύρη

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σε ένα μπολ με νερό βυθίζετε τις φέτες ψωμιού να μουλιάσουν, τις στραγγίζετε καλά και τις τοποθετείτε σε ένα μίξερ.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη σκορδαλιά μαζί: τις σκελίδες σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και τοποθετείτε τη σκορδαλιά σε ένα μπολ.
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι και τα σκόρδα πρώτα στη μέση και μετά σε φέτες.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα και τα σοτάρετε για 3-4’, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Πασπαλίζετε με την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη, προσθέτετε το λευκό ξύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Σε ένα μικρό μπολ, τοποθετείτε το αλεύρι μαζί με το ψιλό σιμιγδάλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο.
- Πανάρετε καλά τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου στο μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού και τηγανίζετε για συνολικά 5-6’ και από τις 2 μεριές.
- Όταν ο μπακαλιάρος είναι έτοιμος τον αποσύρετε από το τηγάνι και τον τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
- Σερβίρετε τα ρολά φιλέτο μπακαλιάρου σε μεγάλα ατομικά πιάτα με λίγη σκορδαλιά και λίγα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα