Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο με λαχανικά και σκορδάτη φάβα

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 50 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό φιλέτο Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 καρότο
1 φινόκιο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές κάπαρη
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
100 ml ζωμό λαχανικών
100 ml κρασί λευκό
3 κουταλιές βούτυρο soft
1 φλιτζάνι φάβα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για τη φάβα
    Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  2. Κόβετε το κρεμμύδι για τη φάβα στα 4, το σοτάρετε για 1’, προσθέτετε τη φάβα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2’ ακόμα.
  3. Συνεχίζετε, συμπληρώνοντας με νερό, μέχρι να φτάσει 3-4 δάχτυλα πάνω από τη φάβα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη φάβα να σιγοβράσει για 40-45’. Συμπληρώνετε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος, έτσι ώστε η φάβα να παραμένει συνέχεια σκεπασμένη.
  4. Όταν είναι έτοιμη, τη σουρώνετε και κρατάτε τα υγρά ξεχωριστά. Σε ένα μπλέντερ βάζετε τη φάβα, προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την «περνάτε», μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτετε λίγα από τα υγρά που κρατήσατε, μέχρι να πάρει την υφή της αρεσκείας σας.
  5. Για τα ρολά φιλέτο με λαχανικά
    Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε το καρότο, το κρεμμύδι και το φινόκιο, πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
  6. Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το καρότο μαζί με το κρεμμύδι και το φινόκιο για 3-4’, μέχρι να μαλακώσουν, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος σβήνετε με το λευκό κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί.
  7. Στη συνέχεια, στρώνετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα αντικολλητικό ταψί και
    τοποθετείτε σε μικρά κομμάτια το βούτυρο soft, διάσπαρτα στο ταψί, μαζί με την κάπαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό λαχανικών και από πάνω βάζετε τα ρολά φιλέτα μπακαλιάρου.
  8. Σε προθερμασμένο φούρνο, ψήνετε στους 200ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 25-30’.
  9. Όταν ο μπακαλιάρος και τα λαχανικά είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρετε, σε μεγάλα ατομικά πιάτα, τον μπακαλιάρο με τα λαχανικά και τη σκορδάτη φάβα.
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ POLLOCK ΦΙΛΕΤΟ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
PESKITOS ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Τραγανά & Παιχνιδιάρικα
«PESCANOVA μαγειρεύω» Κριθαρότο με Γαρίδες
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Πένες με Γαρίδες και Σπανάκι
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!