Παπουτσάκι μελιτζάνας με γαρίδες γίγας, ραγού από λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
½ φινόκιο σε φέτες
80 γρ. κατσικίσια μαλακή φέτα, σπασμένη
40 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
60 ml κρασί
ζάχαρη
1 συσκευασία γαρίδες γίγας Pescanova
  1. Για τη μελιτζάνα
    Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση, τη χαράζουμε πικέ, τη λαδώνουμε, βάζουμε αλατοπίπερο, ζάχαρη και τη σοτάρουμε και από τις 2 μεριές. Αφού πάρει χρώμα, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 12 λεπτά.
  2. Για το ραγού γαρίδας
    Bάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, τις αποσύρουμε.
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το φινόκιο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μαζί με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μόλις δέσει (φύγουν τα υγρά), βάζουμε μέσα τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη φέτα.
    Ύστερα στρώνουμε τη μελιτζάνα με τη γέμιση της γαρίδας και γκρατινάρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 5 λεπτά.

Tip: Αν έχετε φρέσκο θυμάρι, το προσθέτετε πριν το γκρατινάρισμα.

Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!