Παπουτσάκι μελιτζάνας με γαρίδες γίγας, ραγού από λιαστή ντομάτα και κατσικίσιο τυρί

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 μελιτζάνα φλάσκα
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
½ φινόκιο σε φέτες
80 γρ. κατσικίσια μαλακή φέτα, σπασμένη
40 γρ. λιαστή ντομάτα, κομμένη ζουλιέν
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη
60 ml κρασί
ζάχαρη
1 συσκευασία γαρίδες γίγας Pescanova
  1. Για τη μελιτζάνα
    Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση, τη χαράζουμε πικέ, τη λαδώνουμε, βάζουμε αλατοπίπερο, ζάχαρη και τη σοτάρουμε και από τις 2 μεριές. Αφού πάρει χρώμα, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 12 λεπτά.
  2. Για το ραγού γαρίδας
    Bάζουμε σε τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν χρώμα, τις αποσύρουμε.
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το φινόκιο, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τη λιαστή ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μαζί με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Μόλις δέσει (φύγουν τα υγρά), βάζουμε μέσα τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη φέτα.
    Ύστερα στρώνουμε τη μελιτζάνα με τη γέμιση της γαρίδας και γκρατινάρουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο, για 5 λεπτά.

Tip: Αν έχετε φρέσκο θυμάρι, το προσθέτετε πριν το γκρατινάρισμα.

A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες