Πράσινη σαλάτα με γαρίδες, καρότο, αγγούρι, noodles και dressing soya-ginger



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μεγάλες χωρίς κέλυφος

200 γρ. πράσινη σαλάτα

noodles αυγού βρασμένα

1 καρότο τριμμένο

40 γρ. καλαμπόκι

1 κουταλιά μαυροσούσαμο

50 ml ελαιόλαδο

50 ml ηλιέλαιο

10 γρ. σόγια σος

10 γρ. σκούρο σησαμέλαιο

30 ml ξύδι ρυζιού

15 γρ. τζίντζερ

αλάτι

πιπέρι
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα μαντολίνο, κόβετε το αγγουράκι σε λεπτές μακρόστενες φέτες και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη, τρίβετε το καρότο.
- Σε ένα μικρό multi τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing: το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τη σόγια σος, το σησαμέλαιο, το ξύδι ρυζιού και το τζίντζερ και τα χτυπάτε, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
- Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις γαρίδες για 2’.
- Όταν οι γαρίδες είναι έτοιμες, τις σουρώνετε και τις κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για σαλάτα: την πράσινη σαλάτα, τα noodles αυγού, το αγγουράκι, το καρότο, τις γαρίδες, το καλαμπόκι, και στη συνέχεια περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε καλά και προσεκτικά.
- Σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα, πασπαλίζοντας με το μαυροσούσαμο.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα