Ψητά μπακαλιαράκια στο φούρνο με σάλτσα σαβόρο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 μέτριες ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1,5 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
3 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα, μαύρη
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
  1. Για την σάλτσα σαβόρο
    Σε τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι ξερό μαζί με σκόρδο και πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με ξυδι, βαζουμε την τριμμένη ντομάτα και βράζουμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο, ζάχαρη και δάφνη και περιμένουμε να γλασαρει η σαλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομψιλοκομμενο δεντρολίβανο και τις σταφίδες.
  2. Για τα μπακαλιαράκια
    Σε ταψί στρώνουμε λαδοκολα. Τοποθετούμε τα ψάρια και αλατοπιπερώνουμε. Καλυπτουμε με την σάλτσα, προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Χταπόδι Ολόκληρο
Όλη η ποιότητα