Μπακαλιάρος στο φούρνο με γλάσο από μουστάρδα dijon, φρέσκα μυρωδικά και πατάτες

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30 - 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρος Pescanova
120 γρ. μουστάρδα dijon
4 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
χυμός από 1 λεμόνι
5 πατάτες μέτριες
1 φύλλο δάφνης
40ml κρασί λευκό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
  1. Για το γλάσο μουστάρδας
    Σε μπλέντερ ενσωματώνουμε τη μουστάρδα, τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα αλείφουμε τον μπακαλιάρο.
  2. Για τις πατάτες στο φούρνο
    Πλένουμε καλά τις πατάτες. Αφήνουμε τη φλούδα και κόβουμε σε ίσες ροδέλες. Σε μπολ μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, ρίγανη, δάφνη, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. από το μίγμα μουστάρδας. Σε ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε κάτω τις πατάτες και από πάνω τοποθετούμε το ψάρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 35 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και βάζουμε το φούρνο στην ένδειξη γκριλ, στους 250 βαθμούς και ψήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!