Burger με ρολό μπακαλιάρου, μαρούλι iceberg, sauce tartare και skin potatoes



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

30 γρ. κάπαρη

140 γρ. μαγιονέζα

30 γρ. αγγουράκι τουρσί

αλάτι

ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

3 αυγά

200 γρ. φρυγανιά

πιπέρι

6 ψωμάκια burger

½ iceberg

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 πατάτες, κομμένες σε τέταρτα

πάπρικα γλυκιά

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες

2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova

1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
- Για τη sauce tartare
Ψιλοκόβουμε το αγγουράκι τουρσί και την κάπαρη. Σε μπολ βάζουμε το μίγμα μαζί με τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και το πιπέρι και ομογενοποιούμε. - Για τον μπακαλιάρο
Πανάρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε αλεύρι/αυγό/γαλέτα και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν στους 180ο . - Για τις πατάτες skin
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, για 8 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και βάζουμε αλατοπίπερο, ρίγανη και πάπρικα.
ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα