CHIPS ΚΑΛΑΜΑΡΙΟΥ

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 1 ώρα και 15 λεπτά
Recipe Persons 2 - 3 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA
100 γρ. αλεύρι, καρυκευμένο με αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
χυμό από 2 λεμόνια
200 ml ελαιόλαδο
2 γλυκοπατάτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
  1. Κόβουμε τα καλαμαράκια κατά μήκος και τα αλευρώνουμε με το καρυκευμένο αλεύρι. Ανακατεύουμε το τρίμμα ψωμιού, με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού για να ετοιμάσουμε το μείγμα παναρίσματος. Περιχύνουμε τα καλαμαράκια με το χυμό λεμονιού και τα πανάρουμε με το μείγμα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί πυρέξ και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C, για 25’ περίπου.
  2. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Σε ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες. Τις ανακατεύουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  3. Ψήνουμε στους 1600 C για 20’ στον αέρα. Γυρίζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 20’.
  4. Καταναλώνουμε τα καλαμαράκια και τα τσιπς γλυκοπατάτας ζεστά.

Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σως ταρτάρ.

Σως ταρτάρ
Ανακατεύετε τα παρακάτω υλικά:
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. sour cream
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάπαρη

Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Γαρίδες VANNAMEI μεγάλες χωρίς κέλυφος με ουρά
Χρώμα λευκό και γεύση μεγάλη!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
Γαρίδες VANNAMEI μικρές χωρίς κέλυφος
Χρώμα λευκό, γεύση απίθανη!