ΦΡΟΥΤΕΝΙΑ ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρο ρολό φιλέτο PESCANOVA

500 γρ. γλυκιά κολοκύθα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

300 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

2 πατάτες

2 ντομάτες

1 κρεμμύδι ξερό

4 φύλλα αρμπαρόριζα

3 ½ λίτρα περίπου νερό

200 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

½ κουτ. γλυκού τριμμένο κάρδαμο

χυμός από 1 λεμόνι

¼ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- Χαράζουμε σταυρωτά τις πατάτες, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα ρολό ψαριού επάνω στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα φύλλα της αρμπαρόριζας, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρδαμο, το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με νερό.
- Βράζουμε για 20’. Αφαιρούμε το ψάρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμη 20’.
- Βγάζουμε όλα τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ.
- Σουρώνουμε τον ζωμό από την κατσαρόλα και προσθέτουμε όσο χρειάζεται στον πολτό λαχανικών, για να πετύχουμε τη βελουτέ υφή.
- Σερβίρουμε τη βελουτέ σούπα σε βαθύ πιάτο και στο κέντρο του τοποθετούμε ένα ρολό φιλέτο μπακαλιάρου. Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού, ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε πιπέρι καγιέν.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα