Γαρίδες γάμπαρη σχάρας με γκρεμόλατα μυρωδικών και άγριο ρύζι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες γάμπαρη Pescanova
3 κ.σ. μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι (άγριο και λευκό), βρασμένο
20 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
  1. Για την γκρεμόλατα μυρωδικών
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε το μαϊντανό μαζί με τα ξύσματα, το λέμονγκρας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ομογενοποιούμε και έχουμε μια υφή σαν πέστο.
  2. Για το ρύζι
    Σε τηγάνι αναθερμαίνουμε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με μία κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
  3. Για τις γαρίδες
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά και μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές, για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης