Γάμπαρη σχάρας με γκρεμόλατα μυρωδικών και άγριο ρύζι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανό
ξύσμα από 1 λάιμ
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι (άγριο και λευκό), βρασμένο
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
  1. Για την γκρεμόλατα μυρωδικών
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε το μαϊντανό μαζί με τα ξύσματα, το λέμονγκρας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ομογενοποιούμε και έχουμε μια υφή σαν πέστο.
  2. Για το ρύζι
    Σε τηγάνι αναθερμαίνουμε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με μία κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
  3. Για τις γαρίδες
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά και μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές, για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
Μπακαλιάρος φιλέτο
Γευστικός και θρεπτικός
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!