Γαρίδες γάμπαρη σχάρας με γκρεμόλατα μυρωδικών και άγριο ρύζι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 2 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 κ.σ. μαϊντανό
ξύσμα από 1 λάιμ
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
½ κ.γ. ρίγανη, ξερή
3 κ.σ. ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι (άγριο και λευκό), βρασμένο
20 γρ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμμένη
1 συσκευασία γαρίδες γάμπαρη Pescanova
  1. Για την γκρεμόλατα μυρωδικών
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε το μαϊντανό μαζί με τα ξύσματα, το λέμονγκρας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Ομογενοποιούμε και έχουμε μια υφή σαν πέστο.
  2. Για το ρύζι
    Σε τηγάνι αναθερμαίνουμε το ρύζι με το ζωμό λαχανικών, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε με μία κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
  3. Για τις γαρίδες
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά και μαρινάρουμε με το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Σε τηγάνι ψήνουμε τις γαρίδες και από τις 2 μεριές, για 2 λεπτά. Σβήνουμε με το σφηνάκι κρασί και προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας από την γκρεμολάτα.
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας