Γαρίδες με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αλάτι

150 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο

πιπέρι

ξύσμα από 1 λάιμ

½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

χυμό από 2 λεμόνια

1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο

550 ml ηλιέλαιο

60 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. σχοινόπρασο

100 γρ. λευκός ταραμάς

1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος

1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- Για την ταραμοσαλάτα
Αφού μουλιάσουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά. Σε μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και το κρεμμύδι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και το ψωμί και πολτοποιούμε. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα λιπαρά, μέχρι να φτάσουμε την υφή μους. Αν σφίξει πολύ το μίγμα, αραιώνουμε με το νερό που έχουμε μουλιάσει το ψωμί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο. - Για τις γαρίδες
Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα