Γαρίδες μικρές με λάιμ, πάνω σε λευκή ταραμοσαλάτα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αλάτι
150 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο
πιπέρι
ξύσμα από 1 λάιμ
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
550 ml ηλιέλαιο
60 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
100 γρ. λευκός ταραμάς
1 συσκευασία γαρίδες μικρές Pescanova
  1. Για την ταραμοσαλάτα
    Αφού μουλιάσουμε το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά. Σε μπλέντερ βάζουμε τον ταραμά μαζί με το λεμόνι και το κρεμμύδι και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε και το ψωμί και πολτοποιούμε. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά τα λιπαρά, μέχρι να φτάσουμε την υφή μους. Αν σφίξει πολύ το μίγμα, αραιώνουμε με το νερό που έχουμε μουλιάσει το ψωμί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο.
  2. Για τις γαρίδες
    Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε το αλατοπίπερο, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο