Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία καλαμάρι καθαρισμένο Pescanova
45 γρ. φέτα
30 γρ. λιαστή ντομάτα
1,5 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
2 κ.σ. νερό
25 γρ. ελαιόλαδο για την κρέμα φέτας
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
1 κ.σ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
2 λίτρα ζωμό λαχανικών (από κύβο)
10 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
ξύσμα από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
  1. Για την κρέμα φέτας
    Σε μπλέντερ βάζουμε τη φέτα, σπασμένη σε κομμάτια, μαζί με τη λιαστή ντομάτα, το νερό, το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  2. Για το καλαμάρι
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών. Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα το καλαμάρι για 1 λεπτό. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για το γιουβέτσι
    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε σταδιακά το ζωμό –σαν να κανουμε ένα ριζότο. Μόλις φτάσει το κριθαράκι στην υφή που θέλουμε, δένουμε με την κρέμα φέτας, το βούτυρο, το λάιμ και το σχοινόπρασο. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!