Γιουβέτσι με καλαμάρι και κρέμα φέτας με λιαστή ντομάτα και κουκουνάρι

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
πιπέρι
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 σφηνάκι λευκό κρασί για το σβήσιμο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
45 γρ. φέτα
30 γρ. λιαστή ντομάτα
1,5 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
2 κ.σ. νερό
25 γρ. ελαιόλαδο για την κρέμα φέτας
2 λίτρα ζωμό λαχανικών (από κύβο)
10 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 συσκευασία καλαμάρι καθαρισμένο Pescanova
  1. Για την κρέμα φέτας
    Σε μπλέντερ βάζουμε τη φέτα, σπασμένη σε κομμάτια, μαζί με τη λιαστή ντομάτα, το νερό, το ελαιόλαδο και ομογενοποιούμε μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  2. Για το καλαμάρι
    Καθαρίζουμε και κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών. Σε τηγάνι που καίει, βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε γρήγορα το καλαμάρι για 1 λεπτό. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Για το γιουβέτσι
    Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι, το φινόκιο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε σταδιακά το ζωμό –σαν να κανουμε ένα ριζότο. Μόλις φτάσει το κριθαράκι στην υφή που θέλουμε, δένουμε με την κρέμα φέτας, το βούτυρο, το λάιμ και το σχοινόπρασο. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!