Καλαμάρι φιλέτο, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανό
χυμό από 1 λάιμ
160 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
100 ml νερό
1 κ.σ. σχοινόπρασο
50 ml βαλσαμικό ξύδι, λευκό
30 γρ. κους κους ψιλό, που θέλει μόνο μούλιασμα
150 γρ. φάκες μπελούγκα, βρασμένες
1 συσκευασία καλαμάρι καθαρισμένο Pescanova
  1. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες. Σε τηγάνι που καίει, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο γρήγορα, για να μην σκληρύνει (κάτω από 2 λεπτά). Με ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε το λαδόξιδο, χτυπώντας το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, μέχρι να δέσει. Με το μισό λαδόξιδο μαρινάρουμε το καλαμάρι μαζί με το σχοινόπρασο.
  2. Για το κους κους
    Απλώνουμε το κους κους σε ταψί και το μαρινάρουμε με το βραστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μέσα 1 κ.σ. λάδι και τον χυμό από το λάιμ. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ένα πιρούνι σπάμε το κους κους, ώστε να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε με το άλλο μισό λαδόξιδο, την πιπεριά, τις φάκες, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε 1 ώρα, για να μαριναριστεί, στο ψυγείο.
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο