Καλαμάρι φιλέτο, μαριναρισμένο σε λαδόξιδο, πάνω σε κους κους με μαύρες φάκες, κόκκινη πιπεριά και μαϊντανό

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία καλαμάρι καθαρισμένο Pescanova
50 ml βαλσαμικό ξύδι, λευκό
160 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. σχοινόπρασο
30 γρ. κους κους ψιλό, που θέλει μόνο μούλιασμα
100 ml νερό
χυμό από 1 λάιμ
150 γρ. φάκες μπελούγκα, βρασμένες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κυβάκια
1 κ.σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.σ. φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
αλάτι
πιπέρι
  1. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε λεπτές ροδέλες. Σε τηγάνι που καίει, το σοτάρουμε με ελαιόλαδο γρήγορα, για να μην σκληρύνει (κάτω από 2 λεπτά). Με ραβδομπλέντερ φτιάχνουμε το λαδόξιδο, χτυπώντας το ξύδι με τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά, μέχρι να δέσει. Με το μισό λαδόξιδο μαρινάρουμε το καλαμάρι μαζί με το σχοινόπρασο.
  2. Για το κους κους
    Απλώνουμε το κους κους σε ταψί και το μαρινάρουμε με το βραστό νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει μέσα 1 κ.σ. λάδι και τον χυμό από το λάιμ. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με ένα πιρούνι σπάμε το κους κους, ώστε να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε με το άλλο μισό λαδόξιδο, την πιπεριά, τις φάκες, τον μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα και το αλατοπίπερο. Το αφήνουμε 1 ώρα, για να μαριναριστεί, στο ψυγείο.
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!