Κριθαρότο με γαρίδα γάμπαρη, σαλάμι Λευκάδος και κρόκο Κοζάνης

Recipe Level Medium difficulty
Recipe Time 30 - 60 minutes
Recipe Persons Serves 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αλάτι
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, κομμένο σε κύβους
½ γρ. κρόκος Κοζάνης
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
700 γρ. νερό
25 γρ. βούτυρο
½  κύβο λαχανικών
1 κ.σ. σχοινόπρασο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 συσκευασία γαρίδες γάμπαρη Pescanova
  1. For the shrimp stock
    We peel the shrimps, leaving only the tail on. We keep heads and shells for the stock. In a skillet, we warm olive oil and sauté the shrimp heads and shells along with the remainders of the chopped vegetables (onion, finocchio and garlic). We finish with the wine. We add the water, vegetable stock cube and saffron and bring to the boil. We remove the foam, lower the heat, simmer for 10 minutes and strain.
  2. For the orzo pasta
    In a skillet, we heat the olive oil and butter and sauté the orzo with the onion, finocchio and the salami, until translucent; we pour over the wine. Next, we add the stock on regular intervals until absorbed. Once the orzo softens, we add the parmesan, butter, chive, lime zest and seasoning.
  3. For the shrimps
    In another skillet, we warm olive oil and sauté the shrimps for a minute; then, we pour over a spoonful of the stock and season to taste.
Μύδια Μεσογείου ψίχα
PDO for first-class origin!
Μπακαλιάρος φιλέτο
All-time favourite, selected for you
Καλαμάρι καθαρισμένο
Tender, juicy and easy
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
King-size freshness
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Fried to perfection!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
All 10 just for kids!