Κριθαρότο με γαρίδα γάμπαρη, σαλάμι Λευκάδος και κρόκο Κοζάνης

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αλάτι
200 γρ. κριθαράκι μέτριο
100 γρ. σαλάμι Λευκάδος, κομμένο σε κύβους
½ γρ. κρόκος Κοζάνης
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λάιμ
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
700 γρ. νερό
25 γρ. βούτυρο
½  κύβο λαχανικών
1 κ.σ. σχοινόπρασο
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 συσκευασία γαρίδες γάμπαρη Pescanova
  1. Για τον ζωμό γαρίδας
    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας μόνο την ουρά. Κρατάμε τα κεφάλια και τα τσόφλια από το σώμα για τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κεφάλια και τα τσόφλια από τις γαρίδες και τα υλικά που περίσσεψαν από το ψιλόκομμα των λαχανικών (κρεμμύδι, φινόκιο και σκόρδο). Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών και τον κρόκο Κοζάνης, περιμένουμε να πάρει βράση και ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και σουρώνουμε.
  2. Για το κριθαράκι
    Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σοτάρουμε το κριθαράκι με το ξερό κρεμμύδι, το φινόκιο και το σαλάμι, περιμένουμε να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό ανά διαστήματα, ώστε να απορροφηθεί. Μόλις φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δένουμε με παρμεζάνα, βούτυρο, σχοινόπρασο, ξύσμα από λάιμ και αλατοπίπερο.
  3. Για τις γαρίδες
    Σε άλλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήνουμε με μια κουταλιά από το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
Το 10 το καλό το παιδικό!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο