Mπακαλιαράκια σούπα με λαχανικά βελουτέ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι Pescanova

4 κουταλιές ελαιόλαδο

4 μέτριες πατάτες

2 καρότα

1 φινόκιο

2 κλωναράκια σέλινο

100 ml χυμό λεμόνι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε σε μικρά κυβάκια όλα τα λαχανικά, τις πατάτες, τα καρότα, το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το φινόκιο και το σέλινο.
- Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε ελαφρώς τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προσθέτετε 2½ λίτρα νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μπακαλιαράκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει για 30-35’.
- Όταν η σούπα είναι έτοιμη, αποσύρετε τα μπακαλιαράκια σε μια πιατέλα και αφαιρείτε κάποια υγρά από τη σούπα σε ένα μπολ.
- Με ένα pimer την «περνάτε» μέχρι να γίνει βελουτέ, προσθέτοντας από τα υγρά που έχετε στο μπολ, μέχρι να πάρει την υφή που επιθυμείτε.
- Αφαιρείτε το κόκαλο από τα μπακαλιαράκια και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά, ατομικά πιάτα με τα μπακαλιαράκια από πάνω.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα