Μύδια tempura me sauce tartare



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

250 γρ. καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα

1 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι

330 ml σόδα αναψυκτικό

Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ

πιπέρι

200 γρ. μαγιονέζα

40 γρ. πίκλα αγγούρι, ψιλοκομμένο

40 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη

90 γρ. αλεύρι

1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova

120 γρ. λευκό ξύδι

1 κουταλιά ζάχαρη
- Για τη σάλτσα ταρτάρ
Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη μαγιονέζα, την πίκλα, την κάπαρη, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ. - Για την τεμπούρα
Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη σόδα, το κορν φλάουρ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύδι, το ηλιέλαιο και αλατοπίπερο, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο χυλό. Στη συνέχεια, σε τηγάνι βάζουμε ηλιέλαιο και περιμένουμε να φτάσει στους 200ο.
Περνάμε τα μύδια από την τεμπούρα και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα