Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ φινόκιο σε φέτες
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. μαϊντανό
2 καρότα
νερό
50 γρ. λευκό κρασί
3 κολοκυθάκια, μικρά
50 γρ. κουκουνάρι
1 μικρό μπρόκολο
ζάχαρη
1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova
  1. Για τη σπετσιώτα
    Σε τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να γλασάρουν. Σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε με το νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, βράζουμε για 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και το καβουρδισμένο κουκουνάρι(το καβουρδίζουμε σε καυτό τηγάνι και προσέχουμε να μην μας καεί). Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  2. Για τον μπακαλιάρο
    Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τον μπακαλιάρο, βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και, αφού τις πασπαλίσουμε με αλατοπίπερο και ζάχαρη, καλύπτουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200°, για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και μαϊντανό.
  3. Για τα βραστά λαχανικά
    Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανικά, κομμένα στο σχήμα που θέλουμε. Ξεκινάμε από το καρότο, το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το κολοκυθάκι, για 2 λεπτά και στο τέλος το μπρόκολο, για 3 λεπτά. Όλα τα λαχανικά τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο, για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες