Μπακαλιάρος ρολό, αλά σπετσιώτα, στο φούρνο με βραστά λαχανικά

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30 - 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιάρος ρολό Pescanova
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ φινόκιο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
50 γρ. κουκουνάρι
1 κ.σ. μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
3 κολοκυθάκια, μικρά
2 καρότα
1 μικρό μπρόκολο
ελαιόλαδο
νερό
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
  1. Για τη σπετσιώτα
    Σε τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά σε ελαιόλαδο μαζί με τον πελτέ ντομάτας, μέχρι να γλασάρουν. Σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε με το νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο, βράζουμε για 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε και το καβουρδισμένο κουκουνάρι(το καβουρδίζουμε σε καυτό τηγάνι και προσέχουμε να μην μας καεί). Κρατάμε τη σάλτσα στην άκρη.
  2. Για τον μπακαλιάρο
    Σε ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τον μπακαλιάρο, βάζουμε από πάνω τις φέτες ντομάτας και, αφού τις πασπαλίσουμε με αλατοπίπερο και ζάχαρη, καλύπτουμε με τη σάλτσα. Βάζουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200ο, για 15 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο και μαϊντανό.
  3. Για τα βραστά λαχανικά
    Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανικά, κομμένα στο σχήμα που θέλουμε. Ξεκινάμε από το καρότο, το οποίο βράζουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, το κολοκυθάκι, για 2 λεπτά και στο τέλος το μπρόκολο, για 3 λεπτά. Όλα τα λαχανικά τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο, για να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, μαϊντανό και αλατοπίπερο.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο