Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
15 γρ. φρέσκο βασιλικό
½ σκελίδα σκόρδο
½ ποτηράκι κρασί λευκό
χόρτα ό,τι βρούμε (η συνταγή είναι με ραδίκια)
2 συσκευασίες μπακαλιάρος Pollock φιλέτο Pescanova
  1. Για τα χόρτα
    Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Για το αρωματικό βούτυρο
    Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το βούτυρο μαζί με τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, για να σφίξει.
  3. Για τον μπακαλιάρο
    Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψάρι για ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από το ψάρι , σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 2 λεπτά, για αχνιστό ψάρι.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

«PESCANOVA μαγειρεύω» Κριθαρότο με Γαρίδες
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!