Μπακαλιάρος με αρωματικό βούτυρο βασιλικού, πάνω σε χόρτα εποχής



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

80 γρ. βούτυρο αγελάδος

15 γρ. φρέσκο βασιλικό

½ σκελίδα σκόρδο

½ ποτηράκι κρασί λευκό

χόρτα ό,τι βρούμε (η συνταγή είναι με ραδίκια)

1 συσκευασία μπακαλιάρος Pescanova
- Για τα χόρτα
Βράζουμε τα χόρτα σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά και τα κρυώνουμε σε νερό με πάγο. Τα στραγγίζουμε και τα μαρινάρουμε με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και το αλατοπίπερο. - Για το αρωματικό βούτυρο
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου να μαλακώσει. Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το βούτυρο μαζί με τον βασιλικό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι και το πολτοποιημένο σκόρδο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο, για να σφίξει. - Για τον μπακαλιάρο
Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το ψάρι για ½ λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετούμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από το ψάρι , σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε για 2 λεπτά, για αχνιστό ψάρι.
ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα