Παέγια θαλασσινών (μύδια, μικρές γαρίδες) με κουρκουμά, μπέικον και αρακά

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ξύσμα από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
40 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
120 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιέν
200 γρ. γλυκό τραχανά
90 γρ. αρακά
1 κ.γ. κουρκουμά
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λάιμ
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
700 γρ. νερό
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
½  κύβο λαχανικών
2 κ.σ. σχοινόπρασο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 συσκευασία γαρίδες μικρές Pescanova
130 γρ. μύδια ψίχα Pescanova
  1. Για τα θαλασσινά
    Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά μαζί με το ½ φινόκιο, το ½ κρεμμύδι, το 1 φύλλο δάφνη και το σκόρδο και αποσύρουμε σε ένα σκεύος.
  2. Για το ζωμό κουρκουμά
    Σε βραστήρα βάζουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο.
  3. Για τον τραχανά
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο φινόκιο μαζί με το 1 φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις χυλώσει, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον αρακά. Δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα ξύσματα, το σχοινόπρασο και τον χυμό από το λάιμ. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!