Παέγια θαλασσινών (μύδια, μικρές γαρίδες) με κουρκουμά, μπέικον και αρακά

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες μικρές Pescanova
130 γρ. μύδια ψίχα Pescanova
200 γρ. γλυκό τραχανά
120 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιέν
90 γρ. αρακά
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
½  κύβο λαχανικών
700 γρ. νερό
1 κ.γ. κουρκουμά
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι
  1. Για τα θαλασσινά
    Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά μαζί με το ½ φινόκιο, το ½ κρεμμύδι, το 1 φύλλο δάφνη και το σκόρδο και αποσύρουμε σε ένα σκεύος.
  2. Για το ζωμό κουρκουμά
    Σε βραστήρα βάζουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο.
  3. Για τον τραχανά
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο φινόκιο μαζί με το 1 φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις χυλώσει, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον αρακά. Δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα ξύσματα, το σχοινόπρασο και τον χυμό από το λάιμ. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!