Παέγια θαλασσινών (μύδια, μικρές γαρίδες) με κουρκουμά, μπέικον και αρακά

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες μικρές Pescanova
130 γρ. μύδια ψίχα Pescanova
200 γρ. γλυκό τραχανά
120 γρ. μπέικον κομμένο ζουλιέν
90 γρ. αρακά
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. σχοινόπρασο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό από 1 λάιμ
ελαιόλαδο
100 ml κρασί λευκό
½  κύβο λαχανικών
700 γρ. νερό
1 κ.γ. κουρκουμά
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 φύλλα δάφνης
πιπέρι
αλάτι
  1. Για τα θαλασσινά
    Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα θαλασσινά μαζί με το ½ φινόκιο, το ½ κρεμμύδι, το 1 φύλλο δάφνη και το σκόρδο και αποσύρουμε σε ένα σκεύος.
  2. Για το ζωμό κουρκουμά
    Σε βραστήρα βάζουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο.
  3. Για τον τραχανά
    Σε καθαρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, το υπόλοιπο κρεμμύδι και το υπόλοιπο φινόκιο μαζί με το 1 φύλλο δάφνης και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί. Ενσωματώνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε τον ζωμό. Μόλις χυλώσει, προσθέτουμε τα θαλασσινά και τον αρακά. Δένουμε με το βούτυρο και την παρμεζάνα, προσθέτουμε τα ξύσματα, το σχοινόπρασο και τον χυμό από το λάιμ. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο.
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες