Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

πιπέρι

150 ml νερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό

1 φινόκιο

100 ml κρασί λευκό

300 ml ελαιόλαδο

100 ml χυμό λεμόνι

1 κ.σ. μαϊντανό

1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας

1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ

1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova

1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
- Για το λαδολέμονο
Σε μπλέντερ βάζουμε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το λέμονγκρας. Πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη. - Για τα μπακαλιαράκια
Σε ταψί στρώνουμε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνουμε τα ψάρια και ραντίζουμε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζουμε με το αρωματικό λαδολέμονο.
ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα