Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
150 ml νερό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φινόκιο
300 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό λεμόνι
1 κ.σ. μαϊντανό
1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας
1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
1 κουταλιά ρίγανη ψιλοκομμένη
100ml wine
1 tbsp fresh ginger
  1. Για το λαδολέμονο
    Σε μπλέντερ βάζουμε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το λέμονγκρας. Πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά- σιγά και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.
  2. Για τα μπακαλιαράκια
    Σε ταψί στρώνουμε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνουμε τα ψάρια και ραντίζουμε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζουμε με το αρωματικό λαδολέμονο.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
PESKITOS ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ
Τραγανά & Παιχνιδιάρικα
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
Μπακαλιάρος φιλέτο
Γευστικός και θρεπτικός
ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ
Τρυφερές και ζουμερές!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!