Ψητά μπακαλιαράκια με μαραθόριζα, λαδολέμονο με τζίντζερ, lemongrass και ρίγανη

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
1 φινόκιο
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml κρασί λευκό
150 ml νερό
300 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμό λεμόνι
1 κ.γ. σκόνη λέμονγκρας
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μαϊντανό
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
  1. Για το λαδολέμονο
    Σε μπλέντερ βάζουμε το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, το τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες και το λέμονγκρας. Πολτοποιούμε και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη.
  2. Για τα μπακαλιαράκια
    Σε ταψί στρώνουμε τη δάφνη, το φινόκιο και το ξερό κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές φέτες, τα μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, νερό, κρασί και αλατοπίπερο. Στρώνουμε τα ψάρια και ραντίζουμε με το λαδολέμονο και το αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος ξαναραντίζουμε με το αρωματικό λαδολέμονο.

ΚΑΘΕ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΣΟΥ!

Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι, Μπακαλιάρος Φιλέτο, Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο

Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!