Ψητές καβουροδαγκάνες με φρέσκα σαλατικά και βινεγκρέτ από πορτοκάλι με γλυκό τσίλι και μαύρο σουσάμι



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

αλάτι

πιπέρι

60 ml ελαιόλαδο

150 ml ηλιέλαιο

1 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. sweet chili sauce

1 σαλάτα μιξ, από οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ

82 ml χυμό πορτοκάλι

2 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες

¼ φινόκιο κομμένο ζουλιέν

Φιλέτα πορτοκαλιού

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι

1 συσκευασία καβουροδαγκάνες Pescanova

1 κουταλιά μαυροσούσαμο
- Για τις καβουροδαγκάνες
Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε ταψί με λαδόκολλα, στρώνουμε τις καβουροδαγκάνες και ψήνουμε στους 200° για 15 λεπτά. - Για τη σαλάτα
Σε μπλέντερ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το sweet chili και τη μουστάρδα και ομογενοποιούμε. Δένουμε σιγά σιγά με τα λιπαρά. Στη συνέχεια, σε μπολ ανάμιξης βάζουμε τη σαλάτα, το φινόκιο και μαρινάρουμε με τη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τις καβουροδαγκάνες, τα ραπανάκια, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το μαύρο σουσάμι.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα