Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο
αλάτι
700 ml ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα από 1 λάιμ
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
1 κ.σ. σχοινόπρασο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
35 γρ. παρμεζάνα
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
1 λάιμ
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  1. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένουμε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίζουμε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίζουμε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο

Μπακαλιάρος φιλέτο
Γευστικός και θρεπτικός
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!