Ριζότο με γαρίδες, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο
αλάτι
700 ml ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
ξύσμα από 1 λάιμ
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο
λευκό κρασί, για το σβήσιμο
χυμό από 1 λάιμ
1 κ.σ. σχοινόπρασο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
35 γρ. παρμεζάνα
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
1 συσκευασία γαρίδες Pescanova Vannamei μικρές χωρίς κέλυφος
  1. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένουμε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips:
Καθαρίζουμε τα μουστάκια από τα μύδια
Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίζουμε το ζωμό λαχανικών
Ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο

Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Καλαμάρι ολόκληρο
Πολύ φίνο, πολύ νόστιμο!
Μπακαλιάρος φιλέτο
Γευστικός και θρεπτικός
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό και ζουμερό
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!