Ριζότο με γαρίδες μικρές, μύδια, μασκαρπόνε, λάιμ και σχοινόπρασο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γαρίδες μικρές Pescanova
1 συσκευασία μύδια ψίχα Pescanova
½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ φινόκιο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
150 γρ. ρύζι αρμπόριο
35 γρ. τυρί μασκαρπόνε
35 γρ. παρμεζάνα
700 ml ζωμό λαχανικών
ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. σχοινόπρασο
αλάτι
πιπέρι
30 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
λευκό κρασί
ξύσμα από 1 λάιμ
χυμό από 1 λάιμ
  1. Σε τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τα μύδια, το μισό φινόκιο, το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το ριζότο μαζί με τη δάφνη και το υπόλοιπο ξερό κρεμμύδι και το φινόκιο μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζωμό λαχανικών, μέχρι να φτάσει το ριζότο στην υφή που θέλουμε. Ανακατεύουμε συνεχώς για να απελευθερωθεί το άμυλο του ρυζιού. Δένουμε με το βούτυρο, το μασκαρπόνε και την παρμεζάνα και ενσωματώνουμε τα θαλασσινά και το σχοινόπρασο μαζί με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο.

Tips: Καθαρίζουμε τα μουστάκια από τα μύδια Με τα κοτσάνια από το φινόκιο αρωματίζουμε το ζωμό λαχανικών Ανακατεύουμε συνεχώς το ριζότο

Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες