Σαλάτα με γάμπαρη, ρόκα και καλαμάρι



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

2 κ.σ. λευκό ξίδι

2 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

μάραθο

κόκκινο πιπέρι

μερικά ντοματίνια για χρώμα (αν θέλουμε)

150 γρ. ρόκα

1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα PESCANOVA

1 συσκευασία γάμπαρη ολόκληρη Pescanova
- Δημιουργούμε ξύσμα από το πορτοκάλι και στη συνέχεια στίβουμε το χυμό του. Βάζουμε μαζί σε ένα μικρό μπολ ξύσμα, χυμό, λάδι, ξίδι, θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατέβουμε.
- Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και βάζουμε σε μπολ μαζί με τη γάμπαρη αφού την έχουμε αποφλοιώσει και 2 κ.σ. λάδι, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα ψησίματος. Τα καλαμάρια πρέπει να ψήνονται για περίπου 1 λεπτό και η γάμπαρη για περίπου 2-3 λεπτά.
- Σε μπολ σαλάτας ανακατεύουμε τα θαλασσινά, τη ρόκα και τον ψιλοκομμένο μάραθο, περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με ντοματίνια.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα