ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΜΠΑΡΗ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος

50 ml ελαιόλαδο

λίγο πιπέρι καγιέν

1 λίτρο νερό

250 γρ. κριθαράκι χοντρό

250 γρ. ταχίνι

χυμό από 3 λεμόνια

αλάτι

πιπέρι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
- Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα.
- Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.
- Την αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
- Απολαμβάνουμε ζεστό!
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα