ΤΑΧΙΝΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΜΠΑΡΗ

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία γάμπαρη Pescanova χωρίς κέλυφος
50 ml ελαιόλαδο
λίγο πιπέρι καγιέν
1 λίτρο νερό
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
250 γρ. ταχίνι
χυμό από 3 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και αραιώνουμε με λίγο από το νερό που βράζει με το κριθαράκι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με το ταχίνι στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και αφήνουμε να βράσει για 3’.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα.
  5. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με το πιπέρι καγιέν και σωτάρουμε τη γάμπαρη για μερικά λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να κάνει ωραία ροδοκοκκινισμένη κρούστα.
  6. Την αλατίζουμε και τοποθετούμε 3 τεμάχια γάμπαρη σε κάθε πιάτο ταχινόσουπας μαζί με λίγο από το λάδι που έμεινε στο τηγάνι.
  7. Απολαμβάνουμε ζεστό!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Γάμπαρη ολόκληρη
Κορυφαία γεύση γάμπαρης