Τηγανητό καλαμάρι αλά ανγκλέζ με αϊολί βασιλικού

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
200 γρ. μαγιονέζα
4 αυγά
60 ml νερό
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
10 γρ. φρέσκο βασιλικό
γαλέτα για το πανάρισμα
1 κ.γ. πέστο βασιλικού
1 συσκευασία καλαμάρια ολόκληρα Pescanova
  1. Για την κρούστα
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.
  2. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Φτιάχνουμε ένα μπολ με το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζουμε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, κάνουμε πανέ αλά ανγκλέζ. Περνάμε το καλαμάρι από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, περνάμε από το αυγό, στραγγίζουμε και πανάρουμε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, στους 200°, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.
  3. Για την αϊoλί βασιλικού
    Σε μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό και ζουμερό
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Χταπόδι Ολόκληρο
Όλη η ποιότητα
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης