Τηγανητό καλαμάρι αλά ανγκλέζ με αϊολί βασιλικού

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
200 γρ. μαγιονέζα
4 αυγά
60 ml νερό
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
10 γρ. φρέσκο βασιλικό
γαλέτα για το πανάρισμα
1 κ.γ. πέστο βασιλικού
1 συσκευασία καλαμάρι ολόκληρο Pescanova
  1. Για την κρούστα
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.
  2. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Φτιάχνουμε ένα μπολ με το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζουμε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, κάνουμε πανέ αλά ανγκλέζ. Περνάμε το καλαμάρι από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, περνάμε από το αυγό, στραγγίζουμε και πανάρουμε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, στους 200°, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.
  3. Για την αϊoλί βασιλικού
    Σε μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!