Τηγανητό καλαμάρι αλά ανγκλέζ με αϊολί βασιλικού

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 15-30 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία καλαμάρι ολόκληρο Pescanova
γαλέτα για το πανάρισμα
αλεύρι για το πανάρισμα
4 αυγά
60 ml νερό
χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.γ. κοφτό γλυκιά πάπρικα
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
200 γρ. μαγιονέζα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
10 γρ. φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. πέστο βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
  1. Για την κρούστα
    Σε μπολ ανάμιξης ενσωματώνουμε τη γαλέτα και το ξύσμα από το λεμόνι.
  2. Για το καλαμάρι
    Κόβουμε το καλαμάρι σε φέτες, πάχους όσο ο δείκτης μας. Φτιάχνουμε ένα μπολ με το αλεύρι, το αλατοπίπερο και την πάπρικα. Σε άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με το νερό. Στο τρίτο μπολ βάζουμε την κρούστα από τη γαλέτα. Στη συνέχεια, κάνουμε πανέ αλά ανγκλέζ. Περνάμε το καλαμάρι από το αλεύρι, τινάζουμε καλά, περνάμε από το αυγό, στραγγίζουμε και πανάρουμε με την κρούστα. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε σε κάθε ροδέλα, από 2 φορές. Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο, στους 200ο, μέχρι να ροδίσει το καλαμάρι.
  3. Για την αϊoλί βασιλικού
    Σε μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμόνι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Ενσωματώνουμε το μίγμα αυτό με τη μαγιονέζα και το πέστο βασιλικού.
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες