Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 2 - 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
1 κρεμμύδι ξερό
500 γρ. μικρές πατάτες
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
4 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  1. Βράζουμε το χταπόδι μαζί με τo κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με νερό. Το αφήνουμε να μαγειρεύεται ακάλυπτο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε το νερό και ψήνουμε το χταπόδι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου(αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρπάξει ελαφρά).
  2. Πλένουμε τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε για λίγο στο αλατισμένο νερό- μόνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Στραγγίζουμε καλάουμε τις πατάτες, τις τρυπάμε(?)eυλικ και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμά τους στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Όταν οι πατάτες είναι πια μαλακές, τις xτυπάμε με κλειστή γροθιά – βάλτε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στο χέρι και την πατάτα για να μην καείτε. Αυτό το στιλ πατάτας ονομάζεται «batatas a murro» ή «σπασμένη πατάτα».
  4. Ενώ ψήνουμε τις πατάτες και το χταπόδι, ψιλοκόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Τέλος, τοποθετούμε το χταπόδι και τις πατάτες σε έναν δίσκο σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το λάδι και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γαρίδες VANNAMEI μικρές χωρίς κέλυφος
Χρώμα λευκό, γεύση απίθανη!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Ευκολία και νοστιμιά