Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30 - 60 λεπτά
Recipe Persons 2 - 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
1 κρεμμύδι
500 γρ. μικρές πατάτες
αλάτι
5-6 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  1. Βράζουμε το χταπόδι μαζί με τo κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με νερό. Το αφήνουμε να μαγειρεύεται ακάλυπτο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε το νερό και ψήνουμε το χταπόδι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου(αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρπάξει ελαφρά).
  2. Πλένουμε τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε για λίγο στο αλατισμένο νερό- μόνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Στραγγίζουμε καλά και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμά τους στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Όταν οι πατάτες είναι πια μαλακές, τις xτυπάμε με κλειστή γροθιά – βάλτε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στο χέρι και την πατάτα για να μην καείτε. Αυτό το στιλ πατάτας ονομάζεται «batatas a murro» ή «σπασμένη πατάτα».
  4. Ενώ ψήνουμε τις πατάτες και το χταπόδι, ψιλοκόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Τέλος, τοποθετούμε το χταπόδι και τις πατάτες σε έναν δίσκο σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το λάδι και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Καλαμάρι ολόκληρο
Όπως βγήκε από τη θάλασσα