Χταπόδι à Lagareiro με πατάτες και σκόρδο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 2 - 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ελαιόλαδο
αλάτι
1 κρεμμύδι ξερό
1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
500 γρ. μικρές πατάτες
5-6 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιανδρο
  1. Βράζουμε το χταπόδι μαζί με τo κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με νερό. Το αφήνουμε να μαγειρεύεται ακάλυπτο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε το νερό και ψήνουμε το χταπόδι σε μια σχάρα μπάρμπεκιου(αν δεν έχετε ψησταριά, μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να αρπάξει ελαφρά).
  2. Πλένουμε τις πατάτες, τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι. Βράζουμε για λίγο στο αλατισμένο νερό- μόνο μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Στραγγίζουμε καλάουμε τις πατάτες, τις τρυπάμε(?)eυλικ και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμά τους στο φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Όταν οι πατάτες είναι πια μαλακές, τις xτυπάμε με κλειστή γροθιά – βάλτε μια πετσέτα κουζίνας ανάμεσα στο χέρι και την πατάτα για να μην καείτε. Αυτό το στιλ πατάτας ονομάζεται «batatas a murro» ή «σπασμένη πατάτα».
  4. Ενώ ψήνουμε τις πατάτες και το χταπόδι, ψιλοκόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Τέλος, τοποθετούμε το χταπόδι και τις πατάτες σε έναν δίσκο σερβιρίσματος, περιχύνουμε με το λάδι και το σκόρδο και πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο.
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
Φρεσκάδα γίγας
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Χταπόδι
Οι βεντούζες του δίνουν σήμα ποιότητας!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!