Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30 - 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
80 ml πετιμέζι
200 γρ. φάβα Σαντορίνης
650 ml νερό
70 γρ. καρότα
130 γρ. κρεμμύδι ξερό
190 γρ. πατάτα
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
100 ml βαλσάμικο ξύδι, λευκό
πιπέρι κόκκοι
αλάτι
πιπέρι
90 ml χυμό λεμόνι
50 ml λικέρ μαστίχα
2 κ.σ. σχοινόπρασο
  1. Για το χταπόδι
    Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Αποσύρουμε και κρυώνουμε. Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνουμε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, αποσύρουμε.
  2. Για τη φάβα Σαντορίνης
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάμε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιούμε με ελαιόλαδο. Διορθώνουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης