Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
130 γρ. κρεμμύδι ξερό
αλάτι
50 ml λικέρ μαστίχα
80 ml πετιμέζι
200 γρ. φάβα Σαντορίνης
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
650 ml νερό
70 γρ. καρότα
190 γρ. πατάτα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
90 ml χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σχοινόπρασο
κλωναρόκοκοι μπαχάρι
100 ml βαλσάμικο ξύδι, λευκό
1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
  1. Για το χταπόδι
    Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνουμε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, αποσύρουμε.
  2. Για τη φάβα Σαντορίνης
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάμε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιούμε με ελαιόλαδο. Διορθώνουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γαρίδες μικρές, χωρίς κέλυφος
Μεγάλη γεύση!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Και η μέρα ρολάρει άνετα!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο