Χταπόδι με πετιμέζι, πάνω σε φάβα Σαντορίνης, αρωματισμένη με μαστίχα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
130 γρ. κρεμμύδι ξερό
αλάτι
50 ml λικέρ μαστίχα
80 ml πετιμέζι
πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
650 ml νερό
70 γρ. καρότα
190 γρ. πατάτα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
90 ml χυμό λεμόνι
2 κ.σ. σχοινόπρασο
100 ml βαλσάμικο ξύδι, λευκό
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
1 φλιτζάνι φάβα
  1. Για το χταπόδι
    Σε κατσαρόλα αχνίζουμε το κατεψυγμένο χταπόδι μαζί με το ξύδι, το μπαχάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, για 30 λεπτά. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
    Σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρουμε το χταπόδι, κομμένο σε χοντρές ροδέλες, σβήνουμε με το πετιμέζι και μόλις καραμελώσει, αποσύρουμε.
  2. Για τη φάβα Σαντορίνης
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φάβα, τα καρότα, κομμένα σε ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, την πατάτα σε κύβους και τη δάφνη. Ξαφρίζουμε και μετά χαμηλώνουμε το μάτι και σιγοβράζουμε, για 30 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το νερό, περνάμε με ραβδομπλέντερ και ομογενοποιούμε με ελαιόλαδο. Διορθώνουμε με λεμόνι και αλατοπίπερο, προσθέτουμε το λικέρ μαστίχα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

Tips:
Βεντούζες προς τα κάτω στο τηγάνισμα
Ξάφρισμα στη φάβα
Βγάζουμε το δαφνόφυλλο πριν το μπλέντερ

«PESCANOVA μαγειρεύω» Γαριδομακαρονάδα
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΕΛΥΦΟΣ ΜΕ ΟΥΡΑ
ΤΡΥΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕΡΕΣ
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
«PESCANOVA μαγειρεύω» Κριθαρότο με Γαρίδες
ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ!
Καλαμάρι ολόκληρο
Πολύ φίνο, πολύ νόστιμο!
ΘΡΑΨΑΛΟ ΡΟΔΕΛΕΣ
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!