Χταπόδι σαλάτα με σέλερι και καρότα



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

χυμός από 1 λεμόνι

αλάτι

πιπέρι

3 καρότα

μαϊντανός

2 celery stalks

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova
- Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και όταν βράσει προσθέτουμε το αλάτι και το χταπόδι και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Ελέγχουμε το βράσιμο κατά διαστήματα με ένα πιρούνι.
- Στο μεταξύ, προετοιμάζουμε τη σαλάτα λαχανικών: καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Καθαρίζουμε, πλένουμε το σέλερι και το κόβουμε σε κομματάκια. Τα βάζουμε μαζί σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε αλάτι, λάδι, πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν.
- Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε και το περνάμε κάτω από παγωμένο τρεχούμενο νερό, βοηθώντας με μια πιρούνα ή εναλλακτικά βάζουμε το χταπόδι σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό, έτσι ώστε τα πλοκάμια να παραμείνουν ευθεία.
- Κόβουμε το χταπόδι σε φέτες και το βάζουμε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο λάδι και ραντίζουμε με το πιπέρι και τον μαϊντανό κομμένο σε κομμάτια- όχι πολύ μικρά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα