Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30 - 60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
κλωναρόκοκοι μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
μαυροδάφνη για το σβήσιμο
12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
2 κ.σ. μέλι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
  1. Για το χταπόδι
    Αχνίζουμε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσουμε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Για το στιφάδο
    Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζουμε με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο