Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
κλωναρόκοκοι μπαχάρι
μαυροδάφνη για το σβήσιμο
1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
  1. Για το χταπόδι
    Αχνίζουμε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσουμε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Για το στιφάδο
    Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζουμε με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Καλαμάρι ολόκληρο
Πολύ φίνο, πολύ νόστιμο!
Γάμπαρη ολόκληρη
Κορυφαία γεύση γάμπαρης
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!