Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Recipe Level Medium difficulty
Recipe Time 30 - 60 minutes
Recipe Persons Serves 4

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
κλωναρόκοκοι μπαχάρι
μαυροδάφνη για το σβήσιμο
1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
  1. For the octopus
    We steam the octopus with the lid on for 25 minutes (no need to unfreeze it), along with the bay leaves, allspice and rosemary twig over low heat. When it cools off, we cut it in large chunks and toss it in a bowl.
  2. For the stew
    We clean the small onions and cut them crosswise at the bottom to cook faster. In a deep skillet, we warm olive oil and sauté over high heat the small onions along with the garlic until browned. We reduce with the mavrodaphne and we then add the octopus, honey and balsamic cream. We cover with boiling water and cook for 20 minutes, until the octopus softens and the sauce thickens. We finish with the spring onion and finely chopped rosemary.
A LA ROMANA CAPRICHOS
To delicacies, we say yes!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Fried to perfection!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
15 healthy ultra-yummies!
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Free of gluten, full of fun!
Μπακαλιάρος ρολό φιλέτο
Have your day rolling, the easy way!
Καλαμάρι καθαρισμένο
Tender, juicy and easy