Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ















- Για το χταπόδι
Αχνίζουμε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσουμε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. - Για το στιφάδο
Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζουμε με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
ΣΚΕΨΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΘΑ ΦΑΣ ΑΥΡΙΟ
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα