Χταπόδι στιφάδο με μαυροδάφνη και δεντρολίβανο

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 30-60 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κλωνάρι δεντρολίβανο, για το άχνισμα
2 κ.σ. δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
12 κρεμμυδάκια κοκκάρια, για στιφάδο
2 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
κλωναρόκοκοι μπαχάρι
μαυροδάφνη για το σβήσιμο
1 συσκευασία χταπόδι Pescanova
  1. Για το χταπόδι
    Αχνίζουμε το χταπόδι, σκεπασμένο για 25 λεπτά, χωρίς να το ξεπαγώσουμε, μαζί με δάφνη, μπαχάρι και το κλωνάρι δεντρολίβανο, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις κρυώσει, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Για το στιφάδο
    Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα χαράζουμε σταυρωτά στο κάτω μέρος, για να μαγειρευτούν πιο γρήγορα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κοκκάρια μαζί με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, προσθέτουμε το κομμένο χταπόδι, το μέλι και την κρέμα βαλσάμικο. Σκεπάζουμε με βραστό νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.
Μύδια Μεσογείου ψίχα
Η Νο 1 ΠΟΠ επιτυχία μας!
Γάμπαρη ολόκληρη
Για πολύ καλοφαγάδες
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό, ζουμερό και εύκολο
Μπακαλιάρος φιλέτο
Επιλεγμένο και αγαπημένο
Καβουροδαγκάνες ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Χωρίς γλουτένη, με κέφι!