ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 1 ώρα και 20 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρέ
4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
3 φύλλα δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
400 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι Νο6
  1. Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για περίπου 30’, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  3. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο, τα καρότα και τις πιπεριές. Μόλις ξανθίσουν τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για ακόμη 3 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το νερό και συμπληρώνουμε με τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 30’.
  5. Παράλληλα, βράζουμε τα σπαγγέτι al dente σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
  6. Αδειάζουμε σε ταψί φούρνου τα ζυμαρικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 8’ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180℃.
Καλαμάρι καθαρισμένο
Τρυφερό και ζουμερό
Μπακαλιάρος φιλέτο
Γευστικός και θρεπτικός
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!
Γαρίδες VANNAMEI μικρές χωρίς κέλυφος
Χρώμα λευκό, γεύση απίθανη!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Γάμπαρη ολόκληρη
Κορυφαία γεύση γάμπαρης