Χταποδόπιτα

Recipe Level Μέτρια
Recipe Time 2 ώρες
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
χταπόδι πλοκάμι PESCANOVA
2 φύλλα δάφνης
50 ml ελαιόλαδο για τη γέμιση
50 ml ηλιέλαιο για τα φύλλα
50 ml ελαιόλαδο για τα φύλλα
6 χωριάτικα φύλλα
σουσάμι για πασπάλισμα
2 καρότα, κομμένα ροδέλες
1 φινόκιο, λεπτοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα ροδέλες
4 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες
1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
  1. Βράζουμε σε νερό το χταπόδι με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Παράλληλα, σωτάρουμε για μερικά λεπτά σε ελαιόλαδο τα καρότα, το φινόκιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες.
  3. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια του ενός εκατοστού, τα προσθέτουμε στα παραπάνω υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ηλιέλαιο. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και στρώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα, λαδώνοντάς τα και ενδιάμεσα. Στρώνουμε τη γέμιση και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  5. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170o C για μια ώρα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο, πριν σερβίρουμε.
Surimi Sticks με γεύση καβουριού ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Πηγή πρωτεΐνης και απόλαυσης
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το 10 το καλό το παιδικό!
Γλώσσα Λιμάντα Φιλέτο
Σήμερα βγάζεις γλώσσα
Χταπόδι πλοκάμι
Όσο μαλακό θέλεις το χταπόδι!