Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδοσαλατα πρωτόβγαλτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
80 λεπτά
Εύκολη
  • Βάζετε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζετε με νερό.
  • Βράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  • Παράλληλα, αποφλοιώνετε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβετε σε κύβους και βράζετε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνετε και αδειάζετε σε ένα μπολ.
  • Στο ίδιο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
  • Τέλος, πολτοποιείτε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύετε με το παραπάνω μείγμα.
  • Αλατοπιπερώνετε και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα.

Απλώνετε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας σας.

4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή χταπόδι πλοκάμι Pescanova

3 φύλλα δάφνης
2 πατάτες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
Χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι