ΧΤΑΠΟΔΟΣΑΛΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΓΑΛΤΗ

Recipe Level Εύκολη
Recipe Time 80 λεπτά
Recipe Persons 4 άτομα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή
1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova
3 φύλλα δάφνης
2 πατάτες
2 καρότα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο
5 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο
χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
  1. Βάζουμε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
  2. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
  3. Παράλληλα, αποφλοιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε σε κύβους και βράζουμε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
  6. Τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα μας.
  8. Απλώνουμε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Fish Sticks από φιλέτο μπακαλιάρου
15 υγιεινά σουπερ σλουρπ!
Καλαμάρι ολόκληρο
Πολύ φίνο, πολύ νόστιμο!
A LA ROMANA CAPRICHOS
Στη λιχουδιά λέμε yes I do!
Μπακαλιαράκια ολόκληρα χωρίς κεφάλι
Τέλεια στο τηγάνι σου!
Γαρίδες VANNAMEI μικρές χωρίς κέλυφος
Χρώμα λευκό, γεύση απίθανη!
Γάμπαρη χωρίς κέλυφος
Κορυφαία γεύση γάμπαρης