ΧΤΑΠΟΔΟΣΑΛΑΤΑ ΠΡΩΤΟΒΓΑΛΤΗ



ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο ή

1 συσκευασία χταπόδι πλοκάμι Pescanova

3 φύλλα δάφνης

2 πατάτες

2 καρότα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο

5 πιπεριές Φλωρίνης, από βάζο

χυμός από 1 λεμόνι

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι
- Βάζουμε το χταπόδι και τα φύλλα δάφνης σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.
- Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι, αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκατοστών.
- Παράλληλα, αποφλοιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε σε κύβους και βράζουμε μαζί, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Στο ίδιο μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το χταπόδι.
- Τέλος, πολτοποιούμε στο μούλτι τις πιπεριές Φλωρίνης και ανακατεύουμε με το παραπάνω μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ολοκληρώνουμε το ανακάτεμα, δίνοντας συνοχή στη χταποδοσαλάτα μας.
- Απλώνουμε επάνω σε ψωμί της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε.
Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΣΟΥ
Διάλεξε τι τραβάει η όρεξή σου και θα γίνει πεντανόστιμο
H ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΕΧΕΙ ΓΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ;
Νόστιμα, υγιεινά πιάτα, που κρατάνε όλη τη φρεσκάδα