Συνταγές Festive
Βελουτέ σούπα με μαριναρισμένες γαρίδες, σελινόριζα και πατάτες
- Ψήνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου:
1. Τοποθετήστε το σκεύος στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200C για 25′ – 30′.
2. Ανακατέψτε τις γαρίδες στα μισά και στο τέλος του χρόνου ψησίματος. - Συγχρόνως σε μια κατσαρόλα που καίει προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη σελινόριζα και τις πατάτες.
- Ανακατεύετε συνεχώς για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνετε το ζεστό ζωμό.
- Προσθέτετε αλατι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αφήνετε να βράσει για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά.
- Έπειτα με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή ενός μπλέντερ πολτοποιείτε τα λαχανικά μαζί με το ζωμό και προσθέτετε και το γιαούρτι.
- Αν θέλετε πιο ρευστή υφή προσθέστε λίγο νερό.
- Έλεγξτε αν το αλάτι που έχει η σούπα είναι αρκετό και σερβίρετε με μερικές γαρίδες στη μέση και λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό.
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Συστατικά:
1 συσκευασία Μαριναρισμένες Γαρίδες Pescanova
1 κιλό σελινοριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 1/2 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Σχοινόπρασο για σερβίρισμα.