“Ένα υπέροχο πάντρεμα της γαρίδας και του προσούτο, τυλιγμένο με κανταΐφι και σερβιρισμένο με sauce aioli. Ιδανικό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.”
Συνταγές Εορταστικές
Γάμπαρη Αργεντινής με κανταΐφι και προσούτο
- Ξεμπερδεύουμε προσεκτικά τη ζύμη για το καταΐφι.
- Απλώνουμε μια λωρίδα και την κόβουμε σε μήκος 20 εκατοστά και πλάτος 5 εκατοστά.
- Περιχύνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και στρώνουμε από πάνω ένα κομμάτι προσούτο και στη συνέχεια μια γαρίδα.
- Τυλίγουμε σφιχτά τη γαρίδα στη ζύμη και το προσούτο.
- Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη, το προσούτο και τις γαρίδες.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε 5-6 γαρίδες και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
- Σερβίρουμε με τη sauce aioli.
Για τη sauce aioli
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη sauce και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Συστατικά:
12 γάμπαρες Αργεντινής
350 γρ. Φύλλο κανταΐφι
150 γρ., βούτυρο λιωμένο
12 φέτες προσούτο, πολύ λεπτές
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη sauce aioli
150 γρ. μαγιονέζα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λεμονοθύμαρο, ξερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.