Συνταγές Εορταστικές
Ψητή Γάμπαρη Αργεντινής με baby πατάτες και dressing μαϊντανού
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 210°C.
- Κόψτε τις baby πατάτες στη μέση και τοποθετήστε τες σ’ ένα μεγάλο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, ιδανικά στη μισή πλευρά.
- Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι και ελάχιστο ελαιόλαδο και ανακατέψτε να πάει παντού.
- Ψήστε για 20-22 περίπου λεπτά.
- Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και στην πλευρά που είναι άδεια τοποθετήστε τη γαμπαρη καθαρισμένη ή όπως είναι.
- Προσθέστε και εδώ αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τσίλι και ελαιόλαδο και ψήστε για αλλά 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και ετοιμάστε το dressing.
- Στο μούλτι ανακατέψτε όλα τα υλικά του dressing και χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν όσο πιο καλά γίνεται.
- Σερβίρετε σε κάθε πιάτο λίγο από τις πατάτες, από τη γαμπαρη και περιχύστε με το dressing μαϊντανού.
Συστατικά:
1 συσκευασία Γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
1 κιλό πατάτες baby
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Τσίλι (σε σκόνη)
Για το dressing μαϊντανού:
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
130 γρ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
Λίγο αλάτι
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.