Συνταγές Ψάρια
Γλώσσα φιλέτο σοτέ σερβιρισμένη με πλιγούρι, λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά
- Τοποθετείτε τον ζωμό λαχανικών σε ένα κατσαρολάκι και τον αφήνετε να πάρει μία βράση.
- Μόλις ο ζωμός βράσει τον αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το πλιγούρι, σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε το πλιγούρι για 25-26 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι όλον τον ζωμό.
- Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι και το κρυώνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Κόβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το αγγουράκι και τα ραπανάκια σε λεπτές φέτες, έπειτα τα τοματίνια στα 2 και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
- Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το πλιγούρι, τα 40 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ψήνετε τα φιλέτα γλώσσας και από τις 2 μεριές για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά πιάτα το πλιγούρι με τα λαχανικά και από πάνω τα φιλέτα γλώσσας με λίγα φρέσκα ψιλοκομμένα λαχανικά.
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
Συστατικά:
1 συσκευασία φιλέτο γλώσσας λιμάντα Pescanova
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κλωναράκια θυμάρι
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Για το πλιγούρι:
200 γραμμάρια πλιγούρι
600 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
10 τοματίνια
1 αγγούρι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
2 ραπανάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι