Συνταγές Θαλασσινά
Καλαμάρι με κολοκυθάκια, δυόσμο και lime
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες, τα βράζετε για 1,5 λεπτό και τα κρυώνετε σε μπολ με πάγο.
- Κόβετε το καλαμάρι στη μέση, το χαράζετε σε σχήμα πικέ, και έπειτα το πανάρετε με αλεύρι και αλατοπίπερο.
- Στη συνέχεια το τηγανίζετε σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει.
- Στραγγίζετε σε χαρτί κουζινας.
- Σε καυτό τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε τα βρασμένα κολοκυθάκια, προσθέτοντας τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπίπερο, το ξύσμα, τα ντοματίνια, το καλαμάρι.
- Τέλος σβήνετε με τον χυμό από το λάιμ.
Συστατικά:
1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα Pescanova
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
8 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
5 κολοκυθάκια μικρά
Πιπέρι
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
Αλεύρι γ.ο.χ.