“Μπρουσκέτες με κολοκύθα, τυρί κρέμα και μαριναρισμένες γαρίδες. Ένας υπέροχος συνδυασμός που θα ξετρελάνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.”
Συνταγές Εορταστικές
Μπρουσκέτες με γαρίδες και κολοκύθα
- Τοποθετούμε το σκεύος με τις γαρίδες στη μεσαία θέση του φούρνου στους 200C για 25′-30′. Ανακατεύουμε τις γαρίδες στα μισά και στο τέλος του χρόνου ψησίματος.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Σοτάρουμε για ένα λεπτό το σκόρδο και έπειτα το απομακρύνουμε από το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι σταδιακά τις φέτες του ψωμιού και φρυγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε στη μέση την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους και τις ίνες με μια μεγάλη μεταλλική κουτάλα.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα 2 κομμάτια, με τη σάρκα προς τα πάνω σε μια λαδόκολλα, και ψήνουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Το ψήσιμο μπορεί να διαρκέσει 30 έως 45 λεπτά.
- Στη συνέχεια αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τη μαλακή πλέον σάρκα της κολοκύθας και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές. Αφήνουμε στην άκρη.
- Με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη ανακατεύουμε ελαφρώς το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.
Σε μια φέτα ψωμί απλώνουμε 2 κ.σ. πουρέ κολοκύθας και από πάνω 1 κ.σ. τυρί κρέμα. Προσθέτουμε 2 γαρίδες χωρίς το κέλυφος, microgreens και ραντίζουμε με τη μαρινάδα.
Συστατικά:
600 γρ. γαρίδες μαριναρισμένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στα τρία
8 φέτες ψωμί μπαγκέτα
500 γρ. πουρέ κολοκύθας (θα χρειαστεί μια κολοκύθα 1 κιλού)
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
microgreens, για το σερβίρισμα
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.