“Η πιο διάσημη σούπα με γάμπαρη Αργεντινής. Ένα πιάτο που θα εντυπωσιάσει στο γιορτινό τραπέζι.”
Συνταγές Εορταστικές
Σούπα bisque με Γάμπαρη Αργεντινής
- Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι και το κέλυφος. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κούπες νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις βράσει προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε τις γαρίδες από το νερό, και αφήνουμε στην άκρη το νερό, δεν το πετάμε.
- Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε αυτό τα λαχανικά, τα φύλλα δάφνης μαζί με τα κεφάλια και το κέλυφος από τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τον κρόκο Κοζάνης, το ζωμό του ψαριού και το νερό στο οποίο έβρασαν οι γαρίδες.
- Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
- Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το περιεχόμενο.
- Έπειτα περνάμε το περιεχόμενο από μια ψιλή σίτα.
- Επιστρέφουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με γαρίδες σε κάθε πιάτο,διατηρώντας μερικά από τα κεφάλια των γαριδών για ζουμερότερο αποτέλεσμα.
Συστατικά:
500 γρ. γάμπαρη Αργεντινής
3 κούπες νερό
4 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1/3 κούπα λευκό κρασί
3 κούπες ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. τοματοπελτέ
0,25 γρ. κρόκος Κοζάνης
100 ml κρέμα γάλακτος
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.