Συνταγές Ψάρια
Ψητά μπακαλιαράκια στο φούρνο με σάλτσα σαβόρο
Οι συσκευασίες Pescanova που προβάλλονται στο video ενδέχεται να είναι διαφορετικές.
Για την σάλτσα σαβόρο
Σε τηγάνι σοτάρετε ένα κρεμμύδι ξερό μαζί με σκόρδο και πελτέ ντομάτας, και τα σβήνετε με ξυδι. Στη συνέχεια βάζετε την τριμμένη ντομάτα και αφήνετε να βράσει, ενώ προσθέτετε αλατοπίπερο, ζάχαρη και δάφνη. Μόλις γλασάρει η σάλτα, καταλαβαίνετε ότι είναι έτοιμη. Στο τέλος προσθέτετε το ψιλοκομψιλοκομμενο δεντρολίβανο και τις σταφίδες.
Για τα μπακαλιαράκια
Σε ταψί στρώνετε μια λαδοκολα. Τοποθετέιτε τα ψάρια και αλατοπιπερώνετε. Τα καλύπτετε με την σάλτσα, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό, και τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Στο τέλος πασπαλίστε με φρέσκο κρεμμυδάκι και ελαιόλαδο.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιαράκια Pescanova
2 μέτριες ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1,5 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
Eλαιόλαδο
3 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα μαύρη
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι
Πιπέρι