Ένα μοναδικό γεύμα με χαμηλά λιπαρά, φανταστική και φίνα γεύση. Ιδανικό πιάτο για το γεύμα της Πρωτοχρονιάς.
Συνταγές Εορταστικές
Ψητός μπακαλιάρος με κόλιανδρο και ρύζι basmati
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον φρέσκο κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τον μπακαλιάρο με τη μαρινάδα του κόλιανδρου και έπειτα τον βάζουμε σε μια λαδόκολλα. Περιχύνουμε από πάνω τυχόν μαρινάδα.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα και έπειτα την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Μεταφέρουμε τον μπακαλιάρο σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο γκριλ για 10-12 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καρότο για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και από πάνω προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Περιχύνουμε με το ζουμί που έχει το ταψί.
Συστατικά:
8 φιλέτα καρδιές μπακαλιάρου
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το ρύζι:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλομμένο
2 καρότα, τριμμένα
200 γρ. Ρύζι basmati
3/4 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
500 ml ζωμός λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.