Συνταγές Θαλασσινά
Ασιατική σούπα με γάμπαρη, λαχανικά και noodles
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.
- Σε ένα ξύλο κοπής, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε τα ασπρομανίταρα στα 8, το κολοκυθάκι, το καρότο και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ.
- Καθαρίζετε τη γάμπαρη και τοποθετείτε σε ένα μπολ τα σώματα μαζί με τα χωρισμένα πλέον κεφάλια, αφού τα ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό σε ένα άλλο μπολ.
- Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι με τον ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα κεφάλια από την γάμπαρη για 10’ να αρωματίσουν τον ζωμό και τα αφαιρείτε.
- Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ηλιέλαιο και το σησαμέλαιο. Σοτάρετε τα ασπρομανίταρα μαζί με το κολοκυθάκι, το καρότο, την κόκκινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τζίντζερ για 2-3’.
- Προσθέτετε τον αρακά μαζί με το καλαμπόκι, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, τη fish sauce και τον ζωμό λαχανικών και αφήνετε την σούπα να βράσει για 10’.
- Προσθέτετε τα noodles μαζί με σώματα από τη γάμπαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 3-4’.
Όταν η σούπα είναι έτοιμη, σερβίρετε σε μεγάλα ατομικά μπολ με τον χοντροκομμένο κόλιανδρο από πάνω.
Συστατικά:
2 συσκευασίες γάμπαρη Αργεντινής Pescanova
300 γρ. noodles
2 κ.σ. σησαμέλαιο
2 κουταλιές ηλιέλαιο
8 ασπρομανίταρα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ. αρακά
100 γρ. καλαμπόκι
1 κολοκυθάκι
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια τζίντζερ
200 γρ. ζωμό λαχανικών
4 κουταλιές χυμό λάιμ
ξύσμα από ½ λάιμ
4 κουταλιές fish sauce
2 κουταλιές κόλιανδρο ψιλοκομμένo