Συνταγές Ψάρια
Μπακαλιάρος στο φούρνο με γλάσο από μουστάρδα dijon, φρέσκα μυρωδικά και πατάτες
Για το γλάσο μουστάρδας:
Σε ένα μπλέντερ τοποθείτε τη μουστάρδα, τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο, τον χυμό και το ξύσμα από το λάιμ, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Με αυτό το μίγμα αλείφετε τον μπακαλιάρο.
Για τις πατάτες στο φούρνο:
Πλένετε καλά τις πατάτες. Αφήνετε τη φλούδα και κόβετε σε ίσες ροδέλες. Σε ένα μπολ μαρινάρετε με ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, ρίγανη, δάφνη, αλατοπίπερο και 2 κ.σ. από το μίγμα μουστάρδας.
Έπειτα, σε ταψί με λαδόκολλα, στρώνετε κάτω τις πατάτες και από πάνω τοποθετείτε το ψάρι. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 35 λεπτά σκεπασμένο και στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε και βάζετε το φούρνο στην ένδειξη γκριλ, στους 250 βαθμούς. Συνέχιστε το ψήσιμο για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Συστατικά:
1 συσκευασία μπακαλιάρος Pescanova
120 γρ. μουστάρδα dijon
4 κ.σ. φύλλα φρέσκου μαϊντανού
2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
Ξύσμα και χυμός από 1 λάιμ
χυμός από 1 λεμόνι
5 πατάτες μέτριες
1 φύλλο δάφνης
40ml κρασί λευκό
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ενδέχεται η συσκεασία του προϊόντος να έχει αλλάξει.