Συνταγές Θαλασσινά
Chips καλαμαριού
- Κόβετε τα καλαμαράκια κατά μήκος και τα αλευρώνετε με το καρυκευμένο αλεύρι. Ανακατεύετε το τρίμμα ψωμιού, με τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού για να ετοιμαστεί το μείγμα παναρίσματος.
- Περιχύνετε τα καλαμαράκια με το χυμό λεμονιού και τα πανάρετε με το μείγμα. Τα απλώνετε σε ένα ταψί – πυρέξ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o C, για 25’ περίπου.
- Πλένετε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Σε ταψί στρώνετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τις γλυκοπατάτες. Τις ανακατεύετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αλάτι.
- Ψήνετε στους 1600 C για 20′ στον αέρα.
- Γυρίζετε τα τσιπς γλυκοπατάτας από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμη 20′.
Καταναλώνετε τα καλαμαράκια και τα τσιπς γλυκοπατάτας ζεστά.Προαιρετικά μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια σως ταρτάρ.
Συστατικά:
1 συσκευασία καλαμάρια καθαρισμένα Pescanova
100 γρ. αλεύρι καρυκευμένο με αλάτι και πιπέρι
200 γρ. τρίμμα ψωμιού ή φρυγανιάς
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμό από 2 λεμόνια
200 ml ελαιόλαδο
2 γλυκοπατάτες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Χοντρό αλάτι
Σως ταρτάρ
Ανακατεύετε τα παρακάτω υλικά:
200 γρ. μαγιονέζα
100 γρ. sour cream
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας κάπαρη