Χταπόδι τηγανιά με φινόκιο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια, ελιές και κάπαρη

Συνταγές Θαλασσινά

Χταπόδι τηγανιά με φινόκιο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τοματίνια, ελιές και κάπαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
FacebookTwitter
50 λεπτά
Μέτρια
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το χταπόδι μαζί με το φύλλο δάφνης, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 150 ml νερό και αφήνετε το χταπόδι να σιγοβράσει, σκεπασμένο για 35-40 λεπτά.
  • Όταν το χταπόδι είναι έτοιμο, το αποσύρετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε ροδέλες.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φοινόκιο στην μέση και μετά σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το χταπόδι μαζί με το φοινόκιο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα τοματίνια μαζί με την κάπαρη και τις ελιές Καλαμών, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό και σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον χυμό λάιμ μαζί με τον φρέσκο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 2-3 λεπτά.
4 comensales 4 comensales 4 comensales 4 comensales
Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά:

1 συσκευασία χταπόδι ολόκληρο Pescanova

3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό κρεμμύδι
50 ml λευκό κρασί
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
10 τοματίνια κομμένα στην μέση
2 κουταλιές ελιές Καλαμών ροδέλα
2 κουταλιές κάπαρη
100 ml κρασί λευκό
Χυμό από 1 λάιμ
2 κουταλιές
Μαϊντανό ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι